یکشنبه 18 آذر 1403
Search

چالش رشد خانه‌های هوشمند در ایران؛ انگیزه کاهش هزینه انرژی با توجه به قیمت پایین انرژی در ایران چیست؟

مهدی انصاری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه همایش صنعت ساختمان گفته است: رشد جهانی صنعت ساختمان سالانه ۶ درصد است. این در حالی است که رشد تولیدات صنعتی بین یک تا ۲ درصد است. در صنعت ساختمان و خانه‌های هوشمند این رشد به مراتب بیشتر است و طی چهار سال گذشته یعنی از ۲۰۲۳ – ۲۰۱۹ نزدیک به ۲۰ درصد بوده و سه برابر بزرگ‌تر از رشد خود صنعت ساختمان است. این رشد قرار است بزرگ‌تر هم شود و پیش‌بینی این است که تا سال۲۰۳۰ به ۲۵ درصد سالانه می‌رسد. این رشد در تمام اجزای خانه‌های هوشمند دیده می‌شود و بخش بزرگی از بازار این صنعت را تشکیل می‌دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به سه آورده ساختمان‌های هوشمند از جمله ایمنی و امنیت، کاهش هزینه انرژی، آسودگی و‌ شخصی‌سازی اشاره کرد و به بررسی چالش ایجاد رشد برای صنعت خانه‌های هوشمند در ایران پرداخت و این سوال را مطرح کرد که انگیزه کاهش هزینه انرژی با توجه به قیمت پایین انرژی در ایران چیست؟

ناترازی انرژی در هر صورت کار خود را خواهد کرد

به گفته او، قیمت انرژی در کشور ما پایین است و ناترازی انرژی در هر صورت کار خود را خواهد کرد. او همچنین این پرسش را مطرح کرد که تقاضای آسودگی در جامعه‌ای با نرخ فقر فزاینده آیا منطقی است؟ چه کسی مشتری کالاهای لوکس سیستم خانه‌های هوشمند در ایران با توجه به وضعیت اقتصادی و افت درآمد سرانه و جمعیت زیر خط فقر و همچنین نابرابری‌های اقتصادی است.

او در پایان به فرصت بازارهای پرمیوم به‌عنوان کاتالیزور توسعه در این بخش، داشتن مشتری در یک قشر برای کالاهای لوکس و شرایط رسیدن به مقیاس تولید و پوشش هزینه‌های اولیه پرداخت و عنوان کرد: انباشت سرمایه می‌تواند محرکی برای خلق بازارهای جدید در این حوزه باشد.

آنچه در ادامه می‌خوانید...