معاون کمیتههای خانه همافزایی انرژی و آب گفت: نقشههای پایه جیآیاس(پارسل) دارای اطلاعات دقیقی از موقعیت، مرزها و اندازههای قطعات زمین هستند و اغلب برای مدیریت، برنامهریزی و تحلیلهای محیطی استفاده میشوند. در این نوع نقشهها اطلاعات مکانی و جغرافیایی مربوط به قطعات زمین به صورت دیجیتالی و با استفاده از سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (جیآیاس) ثبت و مدیریت میشوند.
امین وطنپور افزود: با آنکه الزام قانونی برای وجود بستر یکپارچه نقشههای پایه جیآیاس در خراسان رضوی وجود دارد، به دلیل نبود چنین بستری دستگاههای مختلفی با صرف هزینههای بالا به تهیه نقشههای پایه و به روزرسانی دورهای آنها برای خود مبادرت کردهاند که این اقدامها هزینه بالایی برای یک عمل مشترک به بیتالمال تحمیل کرده است.
وی اظهار کرد: پس از احصا و اعلام چالش درباره یکپارچهسازی نقشههای پایه جیآیاس به خانه همافزایی انرژی و آب در فروردین ۱۴۰۳ و تجزیه و تحلیل ابعاد مختلف آن در بستر کمیته رفع موانع و اجرای بهینه پروژهها و در نهایت پیادهسازی راهکارهای پیشنهادی، صرفهجویی بیش از ۲۹ میلیارد تومانی در تهیه و بهروزرسانی نقشههای پایه جیآیاس برای دستگاه دولتی مشارکتکننده در این زمینه رقم خورد.